Un adevarat paradis pentru turisti la Marea Mediterana,

în mijlocul unei păduri de pini. Frumusețea naturală a statiunii Belek a fost descoperita in 1984, iar regiunea a fost proclamată drept Centrul Turistic Belek. În ultimii ani, Belek a devenit ceea ce este și astazi, un paradis pe pământ, datorită cooperării dintre Asociatia Investitorilor Turistici în Belek si Ministerul Turismului.

Regiunea Belek de pe coasta mediteraneana este localizata la estul Antalyei, la aproximativ 30 km. Recent, stațiunea Belek a fost ales de către Ministerul Turismului drept model atât pentru turismul de astăzi cât și pentru următorii o mie de ani.
Belek ! ... Ce paradis turistic !

Regiunea are 32 hoteluri de patru sau cinci stele, sate de vacanță de primă clasă și cinci terenuri de golf. Toate aceste facilități sunt menite să satisfacă toți oaspeții. Toate unitățile de cazare dispun de terenuri de tenis iluminate , piscine interioare și în aer liber , centre de sănătate și de fitness complet echipate, zone de joacă și multe alte posibilități.
Hotelierii din Belek se mândresc cu faptul reprezintă cu succes noua față a turismului turcesc .


Câteva detalii despre sosirea în Belek:

 • Zbor de 3 ore din Europa;
 • Zbor de două ore și trei sferturi de la Moscova;
 • Aproximativ 3 ore și 50 de minute de la Londra;
 • De la Aeroportul Antalya până la Belek sunt aproximativ 30 de minute

Detalii de distanțe din Antalya:

 • Distanța până la Istanbul: 55 de minute cu avionul
 • Distanța până la Izmir: o oră cu avionul
 • Distanța până la Cappadocia: 5 ore cu mașina
 • Distanța până la Pamukkale: 3 ore cu mașina
 • Distanța de la Izmir la Ephesus: o oră cu mașina


Alte informații:

 • sistem de telecomunicații / telefonie mobilă
 • între 8o și 150 de metri de plajă
 • aproximativ 300 de zile cu soare pe an
 • temperatura medie a apei mării: 22 grade Celsius
 • umiditatea medie: 55%


Stațiune-gazdă a golfului

Cursuri de Golf:
Având în vedere scopul declarat de a întreține cursuri de golf, arhitecții stațiunii Belek au avut în vedere dorințele și așteptările iubitorilor de golf din întreaga Europă.  Zona perfectă oferă atât o minunata panoramă și vedere a împrejurimilor precum și o experiență plăcută a jocului de golf. Unele terenuri alăturate sunt deja parte a unui plan de dezvoltare a facilităților necesare golfului. În fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, sunt oferite turiștilor din Belek – hoteluri și sate de vacanță – tururi în terenurile de golf și excursii cu programare, în cadrul cluburilor de golf.
Temperaturile medii în lunile de iarnă sunt:

 • Octombrie 28 C°
 • Noiembrie 21 C°
 • Decembrie 16 C°
 • Ianuarie 15 C°
 • Februarie 16 C°
 • Martie 18 C°
 • Aprilie 22 C°.


Facilitățile de golf permit turiștilor practicarea acestui sport pe parcursul tuturor celor douăsprezece luni ale anului, inclusiv în perioada de iarnă care include de cele mai multe ori minim 6 ore de soare pe zi. Istoricul regiunii înregistrează minim 300 de zile pe an cu soare.


Ecosistem

Douăzeci și nouă dintre cele 574 plante diferite ale regiunii sunt strict locale și se regăsesc doar în această atmosferă minunată. Belek este de asemenea un paradis al păsărilor, incluzând 109 specii diferite printre care și pasărea Tyto Alba și bufnița camuflată – care este totodată simbolul regiunii Belek.


Aspecte istorice

În imediata vecinatate a stațiunii Belek se regăseste orasul elen / roman Perge, care este al doilea ca importanta dupa Ephesus. Amfiteatrul din Aspendos poate gazdui chiar si in ziua de azi pana la 15000 de spectatori. Tot in apropiere se afla cascada Manavgat si orasul roman Side, cu amfiteatrul sau. La doar cateva mile in directia de vest se afla orasul Antalya cu surprinzatorul sau port si centru vechi unde puteti achizitiona renumitele obiecte manufacturate cu specific turcesc si recunoscute international.


Tururi scurte de vizita:

Turistii au posibilitaatea de a participa la scurte excursii in vechiul Burdur, orasul roman Termossosa care este localizat in inaltul muntilor de deasupra Antalyei si care a fost fondat de Alexandru cel mare in anul 333 inainte de Cristos. Orasul elen Olympus este de asemenea in aceasta regiune.


Conferinte si intalniri

Facilitatile din Belek ofera atmosfera ideala in care va puteti prezenta compania, produsele sau serviciile unor potentiali clienti. Toate hotelurile si satele de vacanta ofera posibilitatea organizarii unor conferinte mai mari sau mai mici, in functie de evenimentul creat: conferinte, congres, bal de caritate, intalniri internationale etc. Saloanele destinate acestor evenimente sunt dotate cu echipamentul si tehnica necesare, astfel incat se ofera cel mai inalt grad de profesionalism.
Mai mult decat atat, pentru evenimentele care presupun acomodarea unui numar de peste 2000 de participanti, se ofera meniuri preparate special. Hotelurile din Belek au fost pana acum gazda unui numar impresionant de evenimente de succes si sunt pregatite sa ofere cele mai bune servicii, fiind totodata deschise unui numar impresionant de posibilitati – toate pentru a raspunde exigentelor clientilor. 

 

SPORT

Sport, sanatate si forma fizica
Coasta Marii Mediteranene cu apa cristalina ofera posibilitatea efectuarii de windsurfing, sailing, jet skiing , in cadrul celei mai largi palete de sporturi de apa.
O surpriza va asteapta la 1750 de metri deaspupra nivelului marii, la 50 de km de Antalya:

SAKLIKENT : Un miracol al naturii

In aceleasi perioade in care se poate inota in marea limpede a Mediteranei, va puteti bucura si de ski la Aaklikent. Daca sunteti in cautare de bucurie si aventura, puteti alege o zi de rafting la Canionul Koprulu. Râul lat care curge in minunatul parc national al Canionului Koprulu atrage vizitatori din toate colturile lumii si este un punct obligatoriu de trecere pentru iubitorii de rafting.
In Belek exista multe alternative pentru intretinerea unui corp sanatos si frumos. Toate tipurile de sport de la aerobic la squash, tenis, tras cu arcul, volei si basket se pot practica in spatiile special amenajate in cadrul hotelurilor si satelor de vacanta.
In hoteluri sunt organizate programe de fitness, lectii de aerobic si step aerobic, inot, toate intrun cadru inedit, in centre de fitness complet echipate. Sauna si baile turcesti sunt de asemenea disponibile, alaturi de alte facilitati ale centrelor de infrumusetare. Dupa o vacanta la Belek va puteti intoarce acasa mai sanatos si cu un corp mai ingrijit!

Fotbal in Belek

Echipe de fotbal de prima mana din intreaga Europa au ales statiunea Belek pentru specificul si dotarile acesteia. Printre aceste echipe se numara: echipa Germaniei, Belgiei, Rusiei, Ungariei, Romaniei si bineinteles echipa turciei. Motivul principal pentru care aceste echipe aleg constant statiunea Belek este calitatea serviciilor oferite. Mancarea preparata de bucatari de top, educati la nivel international este de asemenea unul dintre motivele pentru a alege statiunea Belek. Galatasaray, Fenerbahce, FC Brugge, Spartak Moscow, Stuttgart si multe altele au devenit o prezenta obisnuita in Belek, unde exista terenuri profesionale si toate facilitatile necesare. Printre echipele care aleg frecvent statiunea Belek pentru antrenamente se numara: Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzonspor, Kartalspor, FC Brugge, Spartak Moscow, Stuttgart, Kickers, Rizespor, Adanaspor, R+W sport, Bursaspor, FICOFI-KW Mechelen, FC Shalke OU, SC Borunussia-Fukda, J+L Frohnlach, TSV Lechhausen, TSC Thanhausen, TSV Bodingen Haming, Skc Karadeniz, FC Emmersacker, Fussen Turk, SV Ettenkofen, TSV Zusmarhausen, DJK Letzau, Pamukkale - Anadolu, SC Halding, SVC Jenbach, SV Wildsteig, TSV Moosach, TSC Traunwalchen, SV Bischofsmains and Annabichler, Werder Bremen, N.A.C., Congo Milli Takımı, Ofu Beograd, Cska Sofia, Lasu Linz, Saturne, 1860 München, FC Den Bosch, ADO Den Hag, Fortuna Köln, U.S.